Intervisie

Als ervaren intervisiebegeleider geef ik de intervisie in uw organisatie vorm. Ik coach intervisiegroepen tot ze als zelfstandige groep verder kunnen. Intervisie is een krachtig instrument waarin deelnemers samen met collega's reflecteren om zo betere professionals te worden. Ze delen ervaringen, scherpen hun gedachten en ontwikkelen nieuw gedrag. Lees meer over intervisie in het artikel: 'Wat is intervisie?'. Intervisie heeft een duidelijke structuur en werken met verschillende modellen en werkvormen maakt intervisie afwisselend en leerzaam. Zie ook het artikel: 'Opbouw van een intervisiebijeenkomst'. Het stellen van goede vragen is een belangrijk onderdeel van intervisie. Een groep die goede vragen stelt komt verder. Meer hierover in het artikel: 'Vragen stellen'.

Trainen van intervisiebegeleiders

Wilt u (een aantal van) uw mederwerks trainen in het begeleiden van een intervisiegroep? Ik verzorg een training op maat, passend bij het niveau van uw medewerkers. Praktijkervaring opdoen als intervisiebegeleider is uitgangspunt bij zo'n training. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Modellen en werkvormen voor Intervisie:

Essentieel voor intervisie zijn goede modellen en werkvormen. Bij de werkvormen die ik gebruik vind ik structuur, creativiteit en plezier belangrijk. In mijn boek 'Morgen doe ik het nog beter' staan 63 werkvormen. Hieronder een selectie werkvormen uit het boek samen met een aantal nieuwe werkvormen. Je mag ze vrij gebruiken, downloaden en copieren. Meer boeken met achtergrond en informatie over intervisie vind je op de litaratuurlijst.

 
 
c o a c h i n g   t r a i n i n g   i n t e r v i s i e